Geen categorie

Mijn favoriete Netflix films

Ik weet dat veel mensen popcorn time gebruiken in plaats van Netflix, maar voor de mensen die wel graag Netflix gebruiken (zoals ik), wil ik graag laten zien wat mijn favoriete films zijn op Netflix die ik tot nu toe gezien heb. De volgorde is willekeurig voor wie het zich afvraagt. 🙂


Lo Imposible/The Impossible

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een familie tijdens de tsunami van 2004.
De familie is op vakantie in Thailand om daar Kerst te vieren. Het begint als een leuke vakantie, tot ze een enorme vloedgolf aan zien komen. Hierdoor raken ze elkaar kwijt en vanaf dat moment volg je van iedereen apart het verhaal.
Het is een super spannende film en er zitten ook zeker een paar jank momenten in. Verder is het vooral ook een heel mooi verhaal en dat het een waargebeurd verhaal is maakt het nog mooier, vind ik.
Als je deze nog niet gezien hebt, moet je dat zeker snel doen want deze film moet je gezien hebben!

 

Delivery Man
delivery-man

Delivery Man gaat over David Wozniak, die om wat geld bij te verdienen spermadonor is geweest onder de schuilnaam ‘Starbuck’. Op een dag wordt hij aangesproken door een man die hem vertelt dat zijn sperma zĂł goed is dat ze bij de spermabank alleen nog maar dat van hem zijn gaan gebruiken. Zo heeft hij ondertussen 533 kinderen die zijn echte identiteit willen weten.
Ik vind dit echt een geweldige film met leuke humor en een uniek verhaal. Het is ook een vrij korte film, dus deze kun je zo een keertje tussendoor kijken.

 


Contact

Deze film gaat over een astronome genaamd Ellie. Als klein meisje hield ze zich al veel bezig met de ruimte en het zoeken van contact met andere landen via een radio. Het was altijd al haar droom om een radioboodschap te ontvangen van een buitenaardse beschaving, en ze doet er alles aan om die droom uit te laten komen.

Ik weet dat niet iedereen zo van sciencefiction houdt als ik doe, maar ik denk dat zelfs iemand die er niet van houdt deze ook wel leuk vindt. Het is niet zo sciencefiction dat er bijvoorbeeld aliens of andere rare dingen in voor komen. Het is meer zo’n soort film waar je Ă©cht bij na gaat denken en waarbij je echt gaat meeleven met de hoofdpersoon.

 


Non-Stop

Non-Stop is echt super spannend van het begin tot aan het einde. Ook bij deze film moet je je aandacht er wel goed bij  houden, omdat het verhaal best wel ingewikkeld is. Maar dat maakt een film juist heel erg goed vind ik.
Het verhaal gaat over Bill Marks, een air marshal. Zijn taak is om de vlucht van New York naar Londen veilig te laten verlopen.
Als het vliegtuig net is opgestegen ontvangt hij een berichtje van een hacker waarin staat dat hij 150 miljoen dollar moet overmaken naar een bankrekening en als hij dat niet doet wordt er elke 20 minuten iemand aan boord gedood. Bill probeert dit tegen te gaan, maar de hacker speelt het spelletje zo slim dat Bill juist de schuldige lijkt.

 

Escape plan


Deze actie-thriller gaat over Ray Breslin. Hij controleert de veiligheid van verschillende gevangenissen door undercover binnen te komen als ‘crimineel’ en dan proberen te ontsnappen. Bij elke gevangenis is het hem gelukt om te ontsnappen, maar nu wordt hij opgesloten in de meest geheime en beveiligde gevangenis van de wereld. Hij moet al zijn skills gebruiken en contact leggen met andere gevangenen om uit deze gevangenis te ontsnappen.
Dit is Ă©cht een spannende film en het is ook zeker geen standaard actiefilm (waar bijvoorbeeld alle mensen wat in het rond schieten met geweren en onnodige koprollen en salto’s maken voor een cool effect). Verder vind ik het echt gaaf om te zien hoe Ray probeert te ontsnappen uit de extreem beveiligde gevangenis met zijn slimme tactieken.

 


School of Rock

school-of-rock

Nog even een film met een minder ingewikkeld verhaal 🙂
School of Rock gaat over Dewey, een rocker die net uit zijn band is gegooid en daardoor geen geld meer verdient. Wanneer de baas van zijn huisgenoot (Ned Schneebly) belt voor een baantje als docent, doet Dewey alsof hij Ned is. Op die manier wordt hij leraar van een basisschool klas die hij probeert te veranderen in een rockband.
Deze film heeft echt een heel leuk verhaal. De hoofdrol wordt gespeeld door Jack Black wat de film alleen maar nog leuker maakt. Voordat ik hem had gezien leek het me niet echt een leuke film, maar omdat mijn vriend zo aandrong heb ik hem toch maar gekeken en daarna hebben we hem een week later nog een keer gekeken, haha!
The Terminal

Als Viktor Navorski, een Oost-Europese man uit het land ‘Krakhosia’, terug wil vliegen van New York naar huis wordt hij meegenomen door de douane. Zij vertellen hem dat hij niet naar huis kan, omdat in Krakhosia een staatsgreep gepleegd is. Hierdoor is ook zijn visum voor de Verenigde Staten ingetrokken en is de enige legale verblijfplaats voor hem de vertrekhal.
In deze film zie je hoe Viktor zich weet te redden in de luchthaven zonder geld en zonder Engels te kunnen spreken. In het begin verwacht je niet dat er veel terecht komt van deze man, maar hij blijkt heel creatief en slim te zijn en dat maakt de film heel verrassend en leuk. Ook zit er veel leuke humor in de film waardoor het een soort combi wordt van comedy en drama.

 

The Great Escape

The Great Escape speelt zich af in een gevangenenkamp in de Tweede Wereldoorlog. Dit kamp is speciaal gebouwd voor gevangenen die gespecialiseerd zijn in ontsnappen. Het is supergoed beveiligd en niemand verwacht dat de gevangenen hieruit kunnen ontsnappen.
Nu hoef ik natuurlijk niet meer te vertellen wat de gevangen gaan doen, haha.
Deze film uit 1963 is wel echt een klassieker, maar hij is het echt waard om te kijken. Zelf houd ik wel van oudere films, maar zelfs als je daar niet van houdt denk ik dat je deze gezien moet hebben. Deze film is vooral heel spannend met een beetje humor en een geweldige cast.
20122012

Een tijdje geleden zag ik dat ze deze film hadden toegevoegd. Het is al een hele tijd geleden dat ik hem gezien heb, maar ik weet nog wel dat ik het heel gaaf vond en daarom heb ik hem meteen weer in mijn Netflix lijst gezet zodat ik hem nog een keertje kan zien. 🙂
Ik denk dat iedereen zich nog wel kan herinneren dat de wereld in 2012 verging… Wij zaten met de hele klas te wachten tot het zou gebeuren en natuurlijk gebeurde er niks. Daar gaat deze film over (alleen gebeurt er dan wel iets).

Ondanks dat het verhaal een heel stuk minder realistisch is nu de wereld nog steeds bestaat, vind ik het alsnog een super spannende film. Ik heb ongeveer alle films gezien waarin de aarde vergaat door welke vorm van een apocalyps dan ook. Ik kan niet goed uitleggen wat ik er zo geweldig aan vind, maar het verveelt nooit haha.
Als jij een film hebt die ik zeker nog moet zien, dan hoor ik het graag! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s