Travel Diaries

Travel Diary dag 1 – Bestemming onthuld!

vleugel1

De onthulling

Om 6 uur werden we op Schiphol verwacht. Omdat ik dat vanuit Drenthe niet kon redden met de trein, heb ik bij Lisa in Rotterdam geslapen zodat we de eerste trein van Rotterdam naar Schiphol konden nemen.
We waren zó benieuwd naar onze bestemming! Die hebben we meteen onthuld toen we op Schiphol aankwamen. En geloof me, aan deze plek hadden we allebei nog niet één keer gedacht! Om 8 uur vertrokken we namelijk naar Budapest! De stad vanuit waar we weer richting Nederland vliegen op de laatste dag is Ljubljana, in Slovenië. We moeten dus ook nog een best eindje reizen in een week, haha!
De stad

Toen we om 10 uur aankwamen op de luchthaven in Budapest hebben we eigenlijk meteen de bus genomen naar het metrostation dicht bij de stad. En man, wat is het moeilijk om hier met openbaar vervoer te gaan! De taal is onleesbaar, dus je kun moeilijk onthouden hoe de halte heet waar je uit moet stappen. De taal is ook nog onverstaanbaar, dus wanneer er een halte omgeroepen wordt, denk je ook niet snel ‘Oja, dat is die.’ De eerste keer dat we de metro namen zijn we 7(!) haltes te laat uitgestapt! We zijn dus onder de stad doorgereden en kwamen aan de andere kant in de middle of nowhere uit, haha.

Budapest is echt een prachtige stad. Toch is het een beetje raar om te zeggen, omdat eigenlijk alle gebouwen een beetje vervallen zijn. De hele stad bestaat uit enorme vierkante gebouwen die lijken op Griekse tempels, echt heel mooi, maar ze zijn zo slecht onderhouden dat de meeste gebouwen een beetje vervallen zijn. Verder is er veel street art, wat ik zelf echt geweldig vind.

Ook kwam ik één van mijn favoriete auto’s tegen, die ik heel graag mee wil nemen naar Nederland omdat we ze daar bijna niet hebben.Het hostel
We verblijven in het Maverick hostel, lekker midden in het centrum van Budapest. We zouden een tweepersoons kamer krijgen die door srprs.me geboekt was, maar er was iets (onverstaanbaars) wat de vrouw van het hostel probeerde uit te leggen. Hierdoor konden we niet in die kamer, maar kregen we een heel appartement voor 8 personen! ‘Is dat een probleem voor jullie?’ Neh.


Het leukste restaurantje ooit

‘S avonds aten we bij een Italiaans restaurantje vlak bij ons hostel. Het was een heel klein restaurantje waar je een trappetje op moest om bij de tafels te komen. En kijk hoe leuk de muren zijn beschilderd! (Het eten was ook lekker, ook niet onbelangrijk)

Om 9 uur waren we zo moe dat we maar besloten in bed te gaan liggen. We waren ook al vanaf 4 uur ’s ochtends wakker. Helaas moeten we morgenochtend om 11 uur dit hostel alweer verlaten. Dan gaan we de berg naast ons hostel proberen te beklimmen en daarna moeten we bedenken waar we morgen gaan slapen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s