Travel Diaries

Travel Diary dag 2 – Een mooi uitzicht en een lange treinreis

Vanochtend werden we lekker uitgeslapen wakker en besloten we na het uitchecken de berg vlak bij ons hostel te beklimmen. Het was lekker zonnig en dat zorgde ervoor dat de stad er nog mooier uitzag dan gisteren.

We namen afscheid van ons mooie appartementje, deden wat boodschappen en daarna gingen we naar de berg. Bovenop de berg stond een soort vrijheidsbeeld en een kasteel. We hadden echt een prachtig uitzicht over de hele stad.

Na het bergbeklimmen namen we de trein naar de volgende bestemming die we hadden uitgekozen: Szombathely. Of dit een mooie stad is weten we niet, maar het ligt wel mooi op de route 🙂 Onderweg maakten we een tussenstop in Györ, waar we moesten overstappen op een andere trein. Het was een super schattig stadje met allemaal pastelkleurige gebouwen.

De conducteur in de trein was bang dat we in de verkeerde trein zouden stappen en daarom maakte hij een briefje voor ons, lief maar onleesbaar!

Toen we uiteindelijk pas om 7 uur ’s avonds aankwamen in Szombathely, bleek het hostel dat we ondertussen geboekt hadden opeens 30 km van ons vandaan te zijn in plaats van op loopafstand. Wat bleek? In Hongarije zijn er super veel straten met dezelfde naam! Na wat telefoontjes hadden we toch een hostel in de buurt kunnen vinden.

Onderweg vonden we een kleine snackbar, en dat was ook echt het enige dat open was in de hele stad. Niemand van het personeel sprak Engels, maar omdat veel Hongaren Duits kunnen probeerden we het maar in het Duits. Uiteindelijk na lang uitgelachen te worden verstond een vrouw het woord ‘pommes’ en kregen we allebei een bordje patat met ketchup, haha.

Toen we aankwamen in het hostel, kwamen we erachter dat de eigenaar ook alleen maar Hongaars sprak. Uiteindelijk hebben we een heel gesprek gevoerd met hem via Google vertalen, de redding!

Kamers blijven bij ons meestal maar hĂ©Ă©l eventjes netjes…

Advertenties

Een gedachte over “Travel Diary dag 2 – Een mooi uitzicht en een lange treinreis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s