Travel Diaries

Travel Diary dag 3 – Carnaval in Hongarije en door naar Oostenrijk

Vandaag werden we wakker in de stad Szombathely, en begon ik de dag met deze appel. Omdat we hadden verwacht dat we in een hostel zouden slapen waar we ontbijt kregen hadden we de dag ervoor niks gekocht. Later kochten we nog wat broodjes bij de bakker in het centrum.

De stad hadden we alleen nog maar in het donker gezien de avond ervoor. We dachten dat het een kleine en best wel ‘dooie’ stad was, omdat we toen bijna nergens een café of restaurant konden vinden, maar vandaag kwamen we er pas achter hoe groot de stad eigenlijk is en raakten we verdwaald.

We hadden besloten om vandaag door te gaan naar de stad Graz in Oostenrijk met de trein. Na een paar keer de weg te hebben gevraagd naar het station haalden we uiteindelijk onze trein naar Szentgotthárd. Hier moesten we overstappen, maar omdat we zoveel overstaptijd hadden besloten we daar even het centrum op te zoeken.

Daar aangekomen zagen we dat de mensen carnaval aan het vieren waren! Wat grappig, ik wist niet dat ze dat ook in andere landen vieren. Het ging niet zoals bij ons met grote versierde karren, er was een groepje mensen verkleed die met elkaar aan het dansen waren op accordeon muziek en de rest stond er in een kring omheen.

Toen we in Graz aankwamen aten we bij de Subway op de Hauptbahnhof en ondertussen zochten we een plek om te overnachten.

Nu zitten we in een hotel naast de hauptbahnhof van Graz. Omdat de tweepersoons kamers vol waren kregen we een 4-persoons kamer, daar hebben we natuurlijk geen problemen mee!

Advertenties

Een gedachte over “Travel Diary dag 3 – Carnaval in Hongarije en door naar Oostenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s