Personal·Weekoverzicht 2017

Weekoverzicht 21 - een dagje dierentuin en heel veel eten

Deze week heb ik eigenlijk niet heel veel bijzonders gedaan. Zoals elke week heb ik getraind met de hardloopgroep. De training duurde 12 weken en deze week heb ik tijdens de testloop 5 kilometer gelopen in 36 minuten. Vrijdag is er een hardloopwedstrijd in ons dorp, wat ons gezamenlijke doel was voor het einde van de training. Van tevoren had ik nooit verwacht dat het me binnen 12 weken zou lukken om de 5 km te halen, dus ondanks dat de wedstrijd vrijdag pas is, voelt het toch al een beetje als een overwinning 🙂

Mijn week begon in Friesland, bij de ouders van Niels. Daar hebben ze een enorme rode kater die me altijd heel erg doet denken aan de kater van de stripverhaaltjes van Jan, Jans en de kinderen die ik vroeger altijd las. Het is ook nog een echte knuffelkat ❤


‘S avonds maakten we een wandeling langs het water. Dat vind ik altijd heel leuk, omdat we in Drenthe niet echt veel van dit soort haventjes hebben. Het ziet er altijd een beetje uit als een schilderij met al die masten en de zonsondergang erachter.

De dag erna gingen we ’s middags even naar Heerenveen. We lunchten bij Fresh & Friet, een soort snackbar waar je heerlijke burgers, verse friet en frozen-yoghurtshakes kunt halen. Ik was er nog nooit eerder geweest, maar ik vind het echt een aanrader. Het was wel iets duurder dan de gemiddelde snackbar, maar zó veel beter. Ik koos voor de falafelburger, die zo groot was dat ik daarna de frietjes met Niels deelde.

Na bijna 4 maanden ontving ik eindelijk mijn Viviva Colorsheets! Het is een super handig boekje met twee kleuren waterverf op elke bladzijde. Hoe het werkt en of het me beviel kun je binnenkort lezen in een uitgebreide review op mijn blog 🙂

Woensdag bakte ik pannenkoeken. Deze keer besloot ik een paar kokospannenkoeken te baken door een beetje van het beslag te mixen met geraspte kokos en het was géén slecht plan! Het was echt heel lekker, haha.

Vrijdag ging ik met Niels een dagje naar het dierenpark in Nordhorn. Het is eigenlijk mijn favoriete dierenpark om een dagje naartoe te gaan, omdat het vergeleken met andere dierenparken helemaal niet duur is. Wat ik ook heel leuk vind aan het park, is dat ze behalve de echte dierentuindieren heel veel ‘normale’ dieren hebben (koeien, varkens, geiten, muizen, parkieten en konijnen) waar je heel dichtbij kunt komen zodat je ze kunt aaien en sommige dieren mag je zelfs borstelen. Ook kun je aan het begin van het park dierenvoer kopen, wat je de dieren van je hand kunt laten eten.

De prairiehondjes waren zo schattig en leuk om op de foto te zetten! Je loopt eigenlijk letterlijk dwars door hun hok heen, waardoor je super dichtbij kunt komen. Één van deze prairiehondjes had net een besje gegeten, maar het lijkt meer alsof hij net een kindervingertje op heeft.

DSC_0673.JPG

We lunchten bij de Malle Jan, het restaurant op het dierenpark. Ik koos voor de wafels met warme kersen en slagroom, die waren net zo lekker als ze eruit zien 😛

Vroeger wilde ik heel graag twee axolotls als huisdier. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik toch meer houd van dieren die je echt kunt knuffelen, maar toen ik de axolotls in het dierenpark zag, bleef ik toch even wat langer kijken. Alle vrouwen om me heen riepen ‘bah!’ maar ik vind ze echt heel schattig, haha.


DSC_0589.JPG

Ondanks alle exotische dieren in het dierenpark, zijn de geitjes en de biggetjes toch altijd mijn favoriet!Ik wilde even de binnenkant van mijn ijsje laten zien, gewoon omdat hij zo lekker was.

Zaterdag at ik met Niels all you can eat sushi en zondag keek ik de hele dag Netflix met Lisa. Ik hoorde altijd hoe enthousiast iedereen was over de serie Riverdale, maar ik had besloten er niet aan te beginnen omdat ik al zoveel series volgde. Zondag won mijn nieuwsgierigheid het van me en keken Lisa en ik bijna het hele seizoen in één keer af en dat zegt vast wel genoeg over wat ik ervan vond. De rest heb ik vandaag gekeken, haha.

Ik heb het gevoel dat bij elk weekoverzicht dat ik schrijf het grootste deel over eten gaat. Ik denk dat eten gewoon heel belangrijk voor me is. Misschien omdat het me nooit teleurstelt 😉

Hoe was jouw week?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s