creatief·review

Review: Viviva Colorsheets

2

Yay! Eindelijk zijn mijn Viviva Colorsheets binnen. In april ging de pre-order van start, die bedoeld was om geld in te zamelen om het product op de markt te brengen en nu (augustus) zijn de eerste 1000 orders verzonden.

Toen mijn Colorsheets op de deurmat belandden maakte ik even een denkbeeldig sprongetje. Ik had er al zo lang op gewacht en ik was super benieuwd naar de kwaliteit en hoe het zou werken. (De Viviva colorsheets was een soort kickstarterproject op Indiegogo.com vanuit India, vandaar dat het zo lang duurde.)

boekje.jpg

Je zult je nu wel afvragen waar deze review nou eigenlijk over gaat. Voor mij waren de Colorsheets iets totaal nieuws waar ik nooit van gehoord had. Het is eigenlijk een soort klein boekje met op elke bladzijde 2 vakjes met waterverf, ideaal om mee te nemen. Er zitten 16 verschillende kleuren in het boekje, dus er is genoeg keuze.

instructies2.jpg

Wanneer je door het boekje bladert zie je gewoon gekleurde vierkanten op elke bladzijde, maar wanneer je er met een penseel en wat water overheen gaat, verandert het in waterverf! Tussen de bladzijdes zitten velletjes met een speciale coating, waardoor de kleuren niet aan elkaar plakken of met elkaar gaan mengen. Bij het boekje zit ook een  mengpaneel om de kleuren met elkaar en met water te mengen. Wanneer je buiten of op reis wilt schilderen hoef je dus alleen de colorsheets, een penseeltje en papier mee te nemen. (En wat water natuurlijk!)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zoals al vermeld wordt in het boekje, zien sommige kleuren er droog heel anders uit dan wanneer je het mixt met water. Zo lijkt de kleur ‘violet’ eerst goud, maar de verf is toch écht paars. Peacock blue lijkt paars, maar is eigenlijk een prachtige groen-blauwe kleur. Sommige kleuren lijken haast een soort glitterlaagje te hebben, maar die zie je niet meer wanneer je de verf nat maakt.

swatches.jpg

Ik verbaasde me erover dat de verf zo gepigmenteerd was. Door mijn enthousiasme had ik natuurlijk al wel hoge verwachtingen voor deze waterverf, maar toch was het een verrassing hoe fel de kleuren zijn en hoe weinig ik ervan nodig had voor een mooi resultaat. Ook zijn de kleuren makkelijk te vervagen met water en kun je ze heel mooi laten overlopen in elkaar.

verbruikt.jpg

Op de foto hierboven kun je zien hoeveel van de verf ik nodig had voor de swatches.

avocados.jpg

Ik ben erg tevreden over de verf. Ik maakte deze simpele tekening met alleen 5 kleuren van de Viviva colorsheets. Ik miste geen enkele kleur en ik had geen last van het feit dat alle kleuren op verschillende bladzijdes zaten. De verf droogt snel, waardoor je het boekje eigenlijk meteen weer door kunt bladeren. Na deze tekening had ik van elke kleur maar een heel klein puntje gebruikt.

mixingpanel

Het enige aan de colorsheets waar ik niet zo van onder de indruk ben, is het mengpaneel. Het idee is leuk: omdat het paneel vast zit aan het boekje hoef je geen apart mengpaneel mee te nemen. Wat ik jammer vind is dat je goed moet opletten dat je het mengpaneel recht houdt, zodat de verf er niet afloopt. Nee, dan neem ik liever een apart schoteltje mee om mijn verf op te mengen.

De Viviva Colorsheets kosten $15,- (ongeveer €13,-) en kun je hier pre-orderen. Helaas kan dat nu volgens mij alleen nog met creditcard, maar hopelijk komt daar nog verandering in zodat iedereen de mogelijkheid heeft om ze te proberen.
Zoals ik aan het begin al vertelde kan het eventjes duren tot ze aankomen, maar wat mij betreft zijn ze het wachten waard 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s