Personal·Weekoverzicht 2017

Maandoverzicht september


In mijn vorige artikel vertelde ik over mijn eerste weken van mijn nieuwe opleiding. Dat waren hele spannende maar ook vermoeiende weken. Nu ik wat meer gewend ben aan het schoolleven gaat alles weer wat meer vanzelf en houd ik soms ook weer wat tijd over voor hobby’s en andere leuke dingen. Omdat ik de laatste weken geen weekoverzicht meer heb geschreven, schrijf ik nu maar een overzicht van de hele maand september. (En zelfs nog een stukje van eind augustus, haha!)

De laatste week van augustus betekent in ons dorp altijd: feestweek! Woensdag is er altijd een zomermarkt, de hele week staat er een kermis in het centrum, vrijdag is de hardloopwedstrijd en zaterdag, de laatste dag, wordt er altijd een wandeltocht georganiseerd.

Omdat ik dit jaar graag mee wilde doen aan de hardloopwedstrijd, volgde ik samen met een groepje mensen van ons dorp een hardloopclinic. Daar trainden we 12 weken lang om uiteindelijk de 5 km te lopen in een zo kort mogelijke tijd, maar wel allemaal op ons eigen tempo. Hieronder zie je niet mijn meest charmante foto, maar wel eentje waar ik trots op ben! Ik liep 5 km in 36 minuten en iedereen van onze groep heeft het gehaald.

‘S avonds kwam Lisa op visite en maakten we ‘smores bij de vuurkorf.

De volgende dag liep ik mee met de wandeltocht. Ik heb een soort traditie met een aantal vriendinnen om elk jaar mee te lopen en het is altijd super gezellig. Meestal lopen we 20 km, maar omdat ik veel spierpijn verwachtte gingen we dit jaar voor de 15. Uiteindelijk had ik trouwens helemaal geen spierpijn, haha.

De route was supermooi en het weer was ook top! We kwamen twee keer over het erf van een boerderij waar we kalfjes mochten aaien, zó lief! Nu ik deze foto’s zie mis ik het echte zomerweer alweer.

Zaterdagavond wordt de feestweek altijd afgesloten met een vuurwerkshow en daarna gaat bijna iedereen nog naar de feesttent waar het ook altijd heel gezellig is.

Meteen de maandag na de feestweek begon de introductieweek op mijn nieuwe school. Zoals je in mijn vorige artikel al kon lezen had ik daar eerst niet zoveel zin in. Gelukkig was het uiteindelijk super leuk en had ik een gezellige groep.

De hele week moesten we rondlopen in witte overals. We waren echt een bezienswaardigheid als we met een paar honderd man door de stad liepen in die dingen, maar eigenlijk was dat wel heel grappig. Een jongen uit ons groepje kon super goed tekenen dus die heeft de hele week onze overals versierd met zijn kunstwerken.

In het weekend na mijn eerste schoolweek hadden we een feest van onze buurt. Omdat er best veel oudere mensen in onze straat wonen vieren we het altijd met een fietstocht, maar eigenlijk vinden veel jonge mensen in onze straat dat ook heel leuk 🙂

Toen we net een paar minuten onderweg waren, begon het opeens keihard te regenen. Toen hebben we maar snel een boom opgezocht om onder te schuilen. Gelukkig had één van de buurmannen zijn fietstas volgestopt met gevulde koeken, haha!


Boris, één van de kittens die dit voorjaar was geboren, kwam opeens thuis met een gekneusd pootje. Nu pinkt hij een beetje als hij loopt en moeten we hem elke keer optillen als hij ergens op wil springen. Dan miauwt hij en kijkt hij omhoog, maar dan wel ongeveer 30 keer per dag…Foto’s maken met Niels bij het meer, omdat we allebei een herfstgevoel hadden en dat maakte ons vrolijk. Oké, ik als ik mocht kiezen zou het altijd zomer zijn, maar de herfst vind ik ook altijd wel fijn 🙂

Dit is de achtertuin van de ouders van Niels. Ik vind het altijd heel rustgevend om daar te zitten, lekker met de katten bij het water.

 


Afgelopen weekend heb ik even gewandeld in het bos. Het was best wel lekker weer en helemaal niet koud, maar toch was ik opeens een beetje ziekjes toen we weer thuis kwamen. Afgezien van dat was het natuurlijk wel heel fijn.

Na de wandeling in het bos gingen we nog even naar een park in de buurt waar ik vroeger als klein meisje altijd al kwam. Ondanks dat het park eigenlijk weinig is veranderd sinds toen, vind ik het nog steeds net zo leuk.

Dit konijntje was lekker in zijn eigen hooibakje gaan liggen, haha.

Vorig weekend kocht ik deze lakschoentjes bij de Schuurman en ik ben er echt verliefd op! Ik ben nu alleen super bang dat er krassen op komen, dus ik durf ze bijna nooit aan te doen…

Houd jij meer van de zomer of van de herfst?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s