Personal·Weekoverzicht 2017

Maandoverzicht oktober

Ook de maand oktober is weer super snel gegaan voor mijn gevoel. Ik had het nog steeds erg druk met mijn opleiding en kon weinig tijd vrij maken voor hobby’s. Gelukkig had ik een weekje herfstvakantie, waardoor ik wel lekker kon ontspannen. Het schrijven van blogs mis ik eigenlijk wel, dus daar wil ik graag zo snel mogelijk weer mee beginnen. Helaas wordt het steeds vroeger donker, waardoor ik als ik thuis kom bijna geen goede foto’s meer kan maken. Dat zou ik dus in het weekend moeten doen. De belangrijkste opdrachten voor school zijn nu allemaal ingeleverd en nu heb ik alleen nog de tentamenweek waar ik me op hoef te focussen.

Het wordt steeds kouder! Vooral ’s ochtends als ik op de trein moet wachten bevries ik bijna. Ik wilde heel graag mijn nieuwe lakschoentjes aan naar school, maar achteraf was het misschien niet de beste keuze met die blote enkels, haha!

Na een week vol presentaties geven en verslagen inleveren kon ik in het weekend toen ik thuis kwam wel wat ontspanning gebruiken. Ik speelde voor het eerst na een lange tijd weer eens de Sims, het blijft toch altijd leuk (:

Vorige maand haalde ik vier baby’s van mijn pannenkoekenplant af. Ze zijn allemaal geworteld en doen het nu super goed! Ik heb ze in een kas gezet die nog ergens in de schuur lag.

Terug naar Friesland voor weer een nieuwe schoolweek. Wat maak ik er toch altijd een bende van als ik kleding uitzoek om mee te nemen…

In de trein nam ik nog snel de tekst van de presentatie over luchtzuigende paarden door.

Op maandag hadden we ’s ochtends practicum. We moesten met een pipetje een watervlo vangen en die onder de microscoop leggen om zijn hartslag bij te houden. Wij hadden er per ongeluk een baby bij zitten, super schattig!

In het weekend maakte ik voor het eerst noedels in de wok. Zó veel beter dan instant noodles.

Niels had een nieuwe auto gekocht en ik hielp hem met het polijsten van de koplampen. De linker foto is hoe het eerst was en de rechter is van nu. Toch best wel een verschil.

Zaterdag aten we pannenkoeken en omdat er nog wat overgebleven was, aten we de volgende dag gewoon weer pannenkoeken! Deze verwarmde ik opnieuw in de pan met groenten, kaas en peper.

Het weekend daarna had ik met Lisa afgesproken. Zij studeert in Rotterdam en ik in Leeuwarden, daardoor kunnen we elkaar niet heel vaak meer zien. Gelukkig woont ze wel in hetzelfde dorp als ik, dus spreken we bijna elk weekend een keertje af om series te kijken of om iets anders te doen. Vorig jaar hadden we al afgesproken om samen pompoenen uit te hollen, maar dat was er nooit echt van gekomen. Dit jaar een nieuwe poging.

Toevallig waren er dit jaar bij ons in de straat mensen die pompoenen verkochten, lekker makkelijk dus! We haalden ze op met een kruiwagen, want de pompoenen waren echt veel zwaarder dan we dachten.

Hier deed ik alsof ik een ei had gelegd en Lisa maakte daar net een foto van, tsja…

Het ziet er altijd zo makkelijk uit om een pompoen uit te hollen, maar het valt toch wel tegen. Het vergt nog best veel kracht…

Lisa bleek een natuurtalent. Die van mij was toch wat minder goed gelukt, maar het stond toch wel leuk in de tuin 🙂

En natuurlijk moesten we een pumpkin pie bakken van de stukjes pompoen die overbleven. En óf die goed gelukt was, al zeg ik het zelf 😛

Eindelijk was het dan herfstvakantie. Elk jaar gaan we met de familie op vakantie. We zitten dan met zijn allen in een 14-persoons huisje en het is altijd super gezellig. Op de eerste dag van de vakantie bezochten we een gigantisch kasteel in Bad Bentheim, het dorpje waarin ons huisje stond. Alle foto’s ga ik nog delen in een aparte blogpost.

Tijdens die vakantie hebben we ook nog geshopt in Ochtrup. Hier is een best grote designers outlet waar je heel veel kledingmerken kunt shoppen met 30% korting. Het is net over de grens bij Enschede en ik vind het echt een aanrader als je in de buurt woont en merkkleding wilt scoren voor een lagere prijs, een soort Bataviastad maar dan iets kleiner. Er zat ook een Levi’s waar ik verliefd ben geworden op een jas die ik uiteindelijk niet heb meegenomen, heel jammer.

28 Oktober ging ik met Lisa en Marissa naar Walibi fright nights. We hadden kaartjes gekregen van mijn vaders werk, maar mijn ouders konden niet.
Ik vond dat ze het park écht heel tof hadden aangekleed. Vooral het deel met het Amerikaanse zombieleger vond ik erg gaaf.
Ben ik trouwens de enige die de achtbaanfoto’s altijd graag wil hebben, maar ze nooit koopt omdat ze gewoon zo ontzettend duur zijn?

Mijn telefoon is heel slecht in foto’s maken in het donker, maar het park zag er echt heel leuk uit in het donker.

Zondag weer terug naar Friesland. Deze keer in de auto (:

Maandag had ik weer een practicum en gingen we met de klas naar Aquazoo in Friesland. Zéker geen straf om daar de hele dag rond te lopen!

De tapir is toch wel één van mijn favoriete dieren.

Maar de ringstaartmaki’s waren toch echt het leukst! In Aquazoo kun je door hun verblijf heen lopen en daar word je soms letterlijk besprongen door maki’s.

Een klasgenootje was een appel aan het eten. Binnen een paar seconden zaten er 3 maki’s op haar schouder die er vervolgens vandoor gingen met haar appel!

Ze waren trouwens super zacht<3

Dinsdagavond maakte ik samen met Niels een wandeling. Onderweg haalden we een milkshake bij de snackbar, dus een gezonde wandeling was het niet. Toen we thuis kwamen was er opeens niemand meer en we hadden allebei geen sleutel. Hier probeerden we in te breken, maar zonder succes. Na twee uur buiten wachten, kwam er eindelijk iemand thuis met een sleutel.

Omdat ik maar twee dagen naar school hoefde, kon ik woensdag alweer de trein terug naar huis nemen. Helaas kon ik de hele weg niet naar buiten kijken, want het raam was volledig besmeurd met modder.

Nu ben ik me vooral aan het voorbereiden op de tentamenweek. Volgende week heb ik geen lessen, waardoor ik lekker veel tijd heb om te leren en oefentoetsen te maken.
En voor iedereen die net als ik binnenkort een tentamenweek heeft: heel veel succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s