Personal·Reizen

Herfstvakantie in Duitsland

Zoals ik al vertelde in mijn maandoverzicht van oktober, ben ik in de herfstvakantie een mid-weekje weggeweest met mijn familie. Elk jaar gaan we met z’n allen op vakantie en zitten we een paar dagen in een 14-persoons huisje, super gezellig. Dit jaar zaten we in het Duitse stadje Bad Bentheim, vlakbij Nordhorn. De hele week heb ik eigenlijk rondgelopen met mijn camera, dus leek het me leuk om een paar fotootjes te delen 🙂

img_0515

De eerste dag bezochten we het kasteel van Bad Bentheim dat op de top van een rots stond. Persoonlijk ben ik nooit echt fan van kastelen geweest, maar het was toch wel interessant om eventjes te kijken. Zo was er een heuse martelkamer en kon je een kijkje nemen in de gevangenis van het kasteel.

DSC_0806DSC_0816

Mijn nieuwsgierigheid won het van mijn hoogtevrees toen ik zag dat je via een paar krakende smalle trappetjes ook boven in de toren kon komen. Ondanks de mist, was het uitzicht het wel waard.

DSC_0834DSC_0971DSC_0934

De tweede dag bezochten we Emsflower in Emsbüren, echt een aanrader als je van planten houdt.
Het is een soort tropische kas waar je doorheen kunt wandelen. De kas is verdeeld in verschillende delen met in elk deel andere planten of dieren. Zo was er een tropisch deel met heel veel vlinders, een stukje met vogels en een deel met cactussen.

DSC_0920DSC_0911

Het deel met de cactussen was mijn favoriet. Het was net alsof je door een dichtbegroeide woestijn liep. Hier heb ik ook nog wat stekjes kunnen vinden 🙂

DSC_0851DSC_0881

Verder was er nog een kas waar verschillende soorten groente en fruit werden gekweekt waarvan je sommige ook kon proeven. Én je kon een kijkje nemen in de kas waar ze echt aan het werk waren. Hier reden allemaal robots uit zichzelf rond met planten. Toch gek om te zien hoe dat gaat, het leken net beestjes.

DSC_0069DSC_0080DSC_0036DSC_0100

Op de derde dag maakten we een wandeling rond een meer. Het was super mooi met alle herfstkleuren. Jammer dat de meeste bomen nu al kaal worden!

img_0519

De vierde dag rezen we af naar de Designer Outlet in Ochtrup. Hier kun je kleding kopen van allerlei merken met 30% korting. Het ligt vlakbij de grens in de buurt van Enschede. Dus woon je in de buurt, dan is het echt een aanrader om een keertje te kijken.

DSC_0140DSC_0203DSC_0269DSC_0251DSC_0144DSC_0377

De laatste dag van onze vakantie bezochten we het dierenpark in Nordhorn, echt één van mijn favoriete dierenparken. Wat ik het leukste vind aan dit dierenpark is dat ze andere dieren hebben dan de meeste dierenparken. In plaats van giraffen en olifanten hebben ze bijvoorbeeld biggetjes, lama’s, neusberen en mara’s. Verder is het park niet heel groot, waardoor je lekker rustig aan kunt doen en alsnog alles kunt zien in één dag.

Zo, nu ga ik weer aan de bak voor de tentamenweek. Iedereen die binnenkort tentamens heeft wens ik veel succes en vergeet niet: over 6 weekjes hebben we weer vakantie 🙂

 

Advertenties

Een gedachte over “Herfstvakantie in Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s